11 juli 2011

Engelen

Onderstaande boeken hebben voor mij een bijzondere betekenis; ze zijn beide geschreven door Gitta Mallasz.
Het eerste boek "Gesprek met de engelen", is eigenlijk het hoofdboek. Het tweede "Terugkeer van de engelen" is vooral een soort toelichting, een verduidelijking van het eerste boek.

Boek Gesprek Engelen.jpgGesprek met de Engelen

                                                                      Terugkeer van de EngelenBoek Terugkeer Engelen (small).jpg

(uitgeverij: Lemniscaat - Rotterdam)

De inhoud van deze boeken kan ik niet in een term benoemen; het zijn geen echte 'lees'boeken, geen studieboeken, het zijn ook geen 'klassiek' religieuze boeken (zoals bv. de Bijbel)... Het boek "Gesprek met..." kan je als een inzichten boek lezen.
Ik lees / gebruik, dit boek reeds ± 20 jaren, het lezen verloopt bij mij onregelmatig, met perioden. Telkens 2 of 3 pagina's, hetgeen overeenkomt met één opgetekend gesprek; soms enkele dagen na elkaar, soms ligt er tussen 2 gesprekken een tijdspanne van enkele weken. Een aantal teksten heb ik doorheen de jaren wel meerdere keren gelezen, maar  telkens ontdek ik bijkomende info i.v.m. een visie, een boodschap, ... die omschreven wordt.
Het tweede boek heb ik jaren nadien pas gevonden; maar de omgekeerde volgorde van lezen is zeker het overwegen waard. In "Terugkeer van..." wordt o.a. de 'taal' verduidelijkt, hetgeen het andere boek iets meer toegankelijk maakt.

Het blijven echter boeken die "vertaling" behoeven, een vertaling op eenzelfde niveau als wanneer je een (nachtelijk) droomverhaal wil duiden, of zoals we een mythologisch verhaal lezen, of de verborgene boodschappen in sprookjes... Het is allemaal gecodeerde taal, beeldspraak en symboliek; spiegeleffecten van één thema, enz. Wie de boeken van G Mallasz op deze manier en in deze sfeer wil lezen, kan bijzondere inzichten ontdekken. Hetgeen kan bijdrage je leven (nog) mooier, aangenamer en blijer van sfeer te maken.

07:27 Gepost door McJaco in Informatief | Commentaren (0) |  Print

08 juni 2011

Advaita

Enkele weken terug heb ik een link in de linkerkolom toegevoegd met als titel: "Non Dualiteit". Deze site wil ik even extra in 'the spotlight' plaatsen. De inhoud is een vergaande filisofie over Kosmos en Universum, Geboorte en Sterven, ...

Banner van deze site: nondualiteit, spiritualiteit, advaita, stilte en jij (in verdere teksten zal ik de site benoemen of aanduiden met "non-dualiteit")

In een voor mij al wat verder verleden heb ik van een "Leermeester" de volgende bedenking mee gekregen: "Wees nooit bang maar wees wel voorzichtig. Blijf tijdens je leven als mens verbonden met de Aarde en haar wetmatigheden, want in het oneindige van het Universum kan één ieder verdwalen..."

Op de 'Home page' van "non-dualiteit" staat o.a. dit:

De visie welke op deze site wordt gepresenteerd is pure, recht voor zijn raap, non dualiteit zonder toeters en bellen. Die komt op het volgende neer: ...

Voor diegene die deze site willen verkennen, of beginnen te lezen, er staat duidelijk: visie. Zoals steeds heb ik geen enkele bijbedoeling richting 'overtuigen' of iets dergelijks.

Link NON-DUALITEIT Spirit verlicht 1.jpg

 

 

Ik plaats deze site (deze visie) even in de aandacht "ter verruiming" van datgene wat ik geschreven heb op de sites:

"Mysteries..." Webafbeelding Mysteries.jpg       

  

 

 "Evidenties..." EvhL&Mz frontpage (WinCE) small kb.jpg

 

 

 

Noot: "ter verruiming" kan zowel aanvullend of een andere verwoording zijn, als inhoudelijk een andere visie weergeven.

08:24 Gepost door McJaco in Informatief, Psycho Filosofie | Commentaren (5) |  Print

24 maart 2011

Enkele illustraties ivm post "nieuwe site"

Blijkbaar heeft enkel de mensheid het moeilijk met een andere "vacht"-kleur 

black & white

_____________________________________________________________________________________________

Als we elkaars "geluiden" niet zomaar kunnen begrijpen, wil dat nog niet zeggen dat we geen contact en communicatie kunnen hebben met elkaar.

universele taal

20:36 Gepost door McJaco in Informatief, Psycho Filosofie | Commentaren (0) |  Print

Nieuwe site

In de linkerkolom is een linkafbeelding bijgeplaatst naar een nieuwe site. Je kan deze site zien als een vervolg op de site "Mysteries v h Leven"; maar de teksten staan even goed op zichzelf.

Titel van deze nieuwe tekstbundel: DE EVIDENTIES VAN LEVEN EN MENS ZIJN.

Ter illustratie een kort overzicht van het onderwerp en de thema's:

Het Hier & Nu of het NU moment

 

   Loslaten

   Relativeren

   Spiegel Wijsheid 

   Invalshoeken 

   Subtiele Nuances

 

Het "Niet vervloeien"of  de Kunst van Aanwezig Zijn

20:12 Gepost door McJaco in Algemeen, Informatief | Commentaren (0) |  Print