15 augustus 2011

Buigzame wijsheid

De boom buigt zijn hoofd voor de storm.

Bomen in wind 1.jpg

De storm is dat wat ervaren wordt als heel intens en/of diepgaand, en tegelijk ook groter en sterker is dan de individuele vermogens. 
Wanneer Ego krachten nu in bepaalde omstandigheden, daar gaan werken waarvoor ze NIET bedoeld zijn, dan ontstaat er een sfeer van "...dat zal wel zijn, nooit...!" of "waarom zou ik wel toegeeflijk zijn". Iets in die sfeer dus; het is niet kunnen (willen?) accepteren (mee om kunnen, aanvaarden, ...) van de onmacht van het moment in die situatie. Het gevolg is dat deze onbuigzame boom (vanuit ego in strijd gaan met...) ooit zal breken of ontworteld wordt. 

Er is ook hier een subtiele, doch belangrijke nuance:

wanneer je het hoofd buigt, voel jij je dan vernederd OF voel jij je dan verheven...

En na de storm staat de buigzame boom  weer rechtop, ongeschonden...Bomen in wind - schets 1.jpg

 

14:29 Gepost door McJaco in Psycho Filosofie | Commentaren (3) |  Print

Commentaren

Dag Mc Jacko

Waarom antwoord jij niet op mijn vraag over een kankerhuis?
Jij zou daar toch een mening over dienen te hebben waarom wel,waarom niet mijns insziens?

Wat leukemie betreft zag ik recent dat ze in Amerika een belangrijke (ontdekking en doorbraak) zouden hebben gevonden? Alhoewel je hier wel voorzichtig dient te zijn of het geen stunt was om aan geld te geraken, was nog maar het resultaat bij één patiënt.

Gepost door: Life angel | 22 augustus 2011

Reageren op dit commentaar

Hey L-a; de redenen waarom ik nog niet op één van je reacties gerageerd heb is, 1)wou me iets meer informeren hierover en 2)valt samen in een periode dat ik heel weinig actief kan zijn...dus het gaat allemaal (relatief) traag.

I.v.m. kankerhuis: ik stuur zeker nog iets

Gepost door: McJaco | 24 augustus 2011

Hey Mc Jacko

Bedankt hoor, dacht even dat het niet goed met je ging wat uiteraard zou kunnen. Je informeren is goed uiteraard maar dan komt het wel niet meer vanuit je eigen eerste gedachten,gevoelens en is het reeds beïnvloed. Allé dat is sowieso wel het geval natuurlijk. Waarom jij nood of baat zou hebben aan een kankerhuis? Wat jij er van verwacht? Ik heb bij mijn weten geen kanker of nog niet, wel familieleden uiteraard die aan kanker gestorven zijn. Maar mijn visie opinie is louter nuchter vanop afstand. Neem maar rustig je tijd hoor, niks verplicht als het wat minder goed gaat wens ik je alvast veel beterschap en tot volgende grtjs

Gepost door: Life angel | 24 augustus 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.