11 juli 2011

Engelen

Onderstaande boeken hebben voor mij een bijzondere betekenis; ze zijn beide geschreven door Gitta Mallasz.
Het eerste boek "Gesprek met de engelen", is eigenlijk het hoofdboek. Het tweede "Terugkeer van de engelen" is vooral een soort toelichting, een verduidelijking van het eerste boek.

Boek Gesprek Engelen.jpgGesprek met de Engelen

                                                                      Terugkeer van de EngelenBoek Terugkeer Engelen (small).jpg

(uitgeverij: Lemniscaat - Rotterdam)

De inhoud van deze boeken kan ik niet in een term benoemen; het zijn geen echte 'lees'boeken, geen studieboeken, het zijn ook geen 'klassiek' religieuze boeken (zoals bv. de Bijbel)... Het boek "Gesprek met..." kan je als een inzichten boek lezen.
Ik lees / gebruik, dit boek reeds ± 20 jaren, het lezen verloopt bij mij onregelmatig, met perioden. Telkens 2 of 3 pagina's, hetgeen overeenkomt met één opgetekend gesprek; soms enkele dagen na elkaar, soms ligt er tussen 2 gesprekken een tijdspanne van enkele weken. Een aantal teksten heb ik doorheen de jaren wel meerdere keren gelezen, maar  telkens ontdek ik bijkomende info i.v.m. een visie, een boodschap, ... die omschreven wordt.
Het tweede boek heb ik jaren nadien pas gevonden; maar de omgekeerde volgorde van lezen is zeker het overwegen waard. In "Terugkeer van..." wordt o.a. de 'taal' verduidelijkt, hetgeen het andere boek iets meer toegankelijk maakt.

Het blijven echter boeken die "vertaling" behoeven, een vertaling op eenzelfde niveau als wanneer je een (nachtelijk) droomverhaal wil duiden, of zoals we een mythologisch verhaal lezen, of de verborgene boodschappen in sprookjes... Het is allemaal gecodeerde taal, beeldspraak en symboliek; spiegeleffecten van één thema, enz. Wie de boeken van G Mallasz op deze manier en in deze sfeer wil lezen, kan bijzondere inzichten ontdekken. Hetgeen kan bijdrage je leven (nog) mooier, aangenamer en blijer van sfeer te maken.

07:27 Gepost door McJaco in Informatief | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.