08 juni 2011

Advaita

Enkele weken terug heb ik een link in de linkerkolom toegevoegd met als titel: "Non Dualiteit". Deze site wil ik even extra in 'the spotlight' plaatsen. De inhoud is een vergaande filisofie over Kosmos en Universum, Geboorte en Sterven, ...

Banner van deze site: nondualiteit, spiritualiteit, advaita, stilte en jij (in verdere teksten zal ik de site benoemen of aanduiden met "non-dualiteit")

In een voor mij al wat verder verleden heb ik van een "Leermeester" de volgende bedenking mee gekregen: "Wees nooit bang maar wees wel voorzichtig. Blijf tijdens je leven als mens verbonden met de Aarde en haar wetmatigheden, want in het oneindige van het Universum kan één ieder verdwalen..."

Op de 'Home page' van "non-dualiteit" staat o.a. dit:

De visie welke op deze site wordt gepresenteerd is pure, recht voor zijn raap, non dualiteit zonder toeters en bellen. Die komt op het volgende neer: ...

Voor diegene die deze site willen verkennen, of beginnen te lezen, er staat duidelijk: visie. Zoals steeds heb ik geen enkele bijbedoeling richting 'overtuigen' of iets dergelijks.

Link NON-DUALITEIT Spirit verlicht 1.jpg

 

 

Ik plaats deze site (deze visie) even in de aandacht "ter verruiming" van datgene wat ik geschreven heb op de sites:

"Mysteries..." Webafbeelding Mysteries.jpg       

  

 

 "Evidenties..." EvhL&Mz frontpage (WinCE) small kb.jpg

 

 

 

Noot: "ter verruiming" kan zowel aanvullend of een andere verwoording zijn, als inhoudelijk een andere visie weergeven.

08:24 Gepost door McJaco in Informatief, Psycho Filosofie | Commentaren (5) |  Print

Commentaren

Wat die Schwaab betreft is dat het aloude liedje tussen de speculatieve neurowetenschap en de puristen binnen de wetenschapsfilosofie. Schwaab heft controversiële standpunten en die gaan niet door de regels die wetenschapsfilosofen hebben gesteld aan 'wat is wetenschap', zoals het falsificatiebeginsel, enz ... (Popper-Lakatos-Kuhn ,....) Nu is theorie over de hersenen altijd een beetje subjectief en als je dan olie op het vuur gooit dan krijg je allerlei polemieken, maar die juist zorgen voor uitzuivering van de theorie (zie oa Thomas Kuhn)

Gepost door: Erwin | 17 juni 2011

Reageren op dit commentaar

hé, ben eens gaan kijken op je link over non-dualiteit en vond het zeer goed, los van alle zweverigheid. Wilde de link daarom op mijn andere blogje plaatsen maar krijg feed incorrect bij http://www.spiritualiteitadvaita.nl het adres dat wel verschijnt als je op je link klikt???

Gepost door: Life angel | 02 juli 2011

Reageren op dit commentaar

Life angel, de link die in je reactie staat werkt hier perfect? misschien een tijdelijke foutmelding?
I.v.m. orgaan donatie; wanneer de levensadem mij verlaat zou ik graag alles van dit lichaam willen schenken aan medemensen; maar er zal niets meer te hergebruiken zijn. Zowat alles is 'uitgeperst', opgeleefd. Die leukemie heeft nu eenmaal vergaande effecten. Ik hoop echter wel tot het aller laatste moment in de leef-sfeer van tegenwoordig te mogen / kunnen blijven.

Grts, Mc J

Gepost door: McJaco | 03 juli 2011

Ben eens gaan lezen op je link en als ik me niet vergis halen ze daar wat Dick Swaab zegt en bedoelt uit zijn context. Ik ken de tekst van zijn boek uiteraard niet allemaal meer maar volgens mij verwijst hij nooit naar één of ander historisch figuur die je zou opdrinken. Het lijkt me ook eerder van hoogmoedswaanzin getuigen om te denken dat je een druppel van bv Cleopatra of een ander historisch figuur zou drinken. Integendeel, wilde hij juist die waanzin om te denken dat je bepaalde karaktertrekken zou overnemen met betrekking van het afgeven van organen uit de wereld helpen. Ik hoop dat jij niet één van die denkers bent die daarom geen organen zou willen geven noch ontvangen omdat je in de illussie leeft dat de karaktereigenschappen van de andere persoon mee overgedragen zouden worden. Indien wel, dan is het maar goed dat ik de link nog niet kon plaatsen, want dan wens ik hem ook niet te linken of nog verder door te verwijzen via mijn blog?

Gepost door: Life angel | 03 juli 2011

Reageren op dit commentaar

Door je aanwezigheid hier schenk je ook reeds veel, het hoeft niet materieel tastbaar te zijn, misschien zelfs verder reikend omdat een orgaan slechts één persoon van nut kan zijn en wat je hier doet of tracht te doen veel verder reikt en sowieso sporen nalaat. Soms vergeet ik dat van je leukemie of denk mss ten onrechte dat je genezen bent.

Ik wens het je van harte toe om tot het allerlaatste moment in de leefsfeer van tegenwoordig te mogen zijn, maar als het zover is vermoed ik dat het belangrijkste is om de dood zonder angsten te omarmen, het oude leven los te laten om het onbekende tegemoet te treden en zo het meest vredig heen te kunnen gaan. Ook daar wens ik je alle kracht en moed toe maar hoop dat het nog niet voor spoedig is?

Dat van de link trachtte ik te doen via het kolommen systeem url code neemt hij daar blijkbaar niet op, maar zal wel zijn omdat ik er niet veel van ken.

Wens je alvast een dag met fijne kleine NU momenten

Gepost door: Life angel | 04 juli 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.