29 april 2011

Het bijzondere van een - 11 jaar

Vandaag in mijn mailbox, een bericht dat iets heeft van een kettingbrief; maar enkele vaststelingen vond ik wel het vermelden waard:

universe

Door een aantal reactie-berichten heb ik dit bericht aangepast op 01/05/'10; kwestie van  informatie zo juist mogelijk weer te geven, én eerlijk (dus onderstaande tekst is "bijgeschaafd"). De oorspronkelijke reacties laat ik (uiteraard) ongewijzigd.

Het is fascinerend.

Er zijn vier zeer opmerkelijke data dit jaar:

reeds voorbij: 1 / 1 / 11  -  11 / 1 / 11

nog te komen: 1 / 11 / 11  -  11 / 11 / 11

(Deze laatste, 3 x 11 vind ik persoonlijk wel heel bijzonder...)

Als kleine test van het bijzondere van 2011: neem de laatste 2 cijfers van je Geboorte-jaar, tel daarbij je huidige leeftijd (los van je verjaardag) op en het resultaat is altijd 111, voor iedereen... toch merkwaardig.

vb. - iemand geboren in 1984, is nu 27 j. Som: 84 + 27 = 111
     - geboren in 1970, is nu 41 j. Som: 70 + 41 = 111

Voor mezelf geeft dit nog meer ondersteuning bij de gedachte "leef nu, leef vandaag"; want ook dit jaar gaat voorbij. Het is x aantal jaren wachten voor dit soort "energieën" zich weer eens kunnen manifesteren; dus probeer ik maar er zoveel mogelijk van te benutten en te genieten.  

12:27 Gepost door McJaco in Algemeen | Commentaren (13) |  Print

Commentaren

Het geldt als je al jarig was hè...

ik ben van 7februari ja dan klopt het, 89 en 22 is 111
maar ben je van bijvoorbeeld 12 september 1990 dan klopt het niet, immers 90 en 20 is 110.

Maar het idee is leuk.

Liefs

Gepost door: danique | 29 april 2011

Reageren op dit commentaar

Inderdaad D, je moet de datum van je verjaardag in rekening brengen.
Dank voor even langs te komen, ik ben deze periode zelf niet zo actief, fysiek te beperkt, maar ik geniet nog steeds als het weer even wel lukt. Fijn weekend hé.

Gepost door: McJaco | 29 april 2011

Ik krijg dat ook en ach ja, er zijn mensen die met getallen aan de slag gaan, méér zegt het me niet.
Wel dat je altijd vandaag, zelfs NU, moet leven, uit ervaring weet ik maar al te goed dat leven geen enkele zekerheid voor morgen geeft.
Leef, Bewust, Nu.
Er is iets anders.

Gepost door: ank | 29 april 2011

Reageren op dit commentaar

Hey Ank,
vooreerst dank voor je reacties. Zoals ik in mijn reactie bij Danique aangeef, het is nogal een passieve periode. Maar toch even dit: ik ben tot heden nooit 'fanatiek' met om het even wat bezig geweest; wel heb ik een ruim interesseveld samen met een intense en een open houding voor alles wat op 'mijn' weg komt. Zo heb ik jaren geleden mij verdiept in "de energie van getallen" (numerologie) en dat heeft nieuwe inzichten gebracht... uiteindelijk ervaar ik dit in alles wat er is; bv. bezig zijn met dieren (geweldige leermeesters) heeft mij veel geleerd over "Leven en Zijn" en toch is dit van een heel andere orde dan bv die numerologie.

Ook voor jou een heel aangenaam weekend.

Gepost door: McJaco | 29 april 2011

Prachtig tekstje hier links over vriendschap!

Gepost door: ank | 29 april 2011

Reageren op dit commentaar

dag mc jaco die mails over die 5 zaterdagen/zondagen en maandagen krijg ik ook regelmatig in mijn mailbox maar het klopt van geen kanten en is zo nep als maar zijn kan. Normaal gezien zit je om de zeven jaar terug op eenzelfde weekdag, maar dan moet je nog rekening houden met een schrikkeljaar. Weet nu niet meer welk het juiste cijfer was maar bijlange na geen 823 jaar

Gepost door: life angel | 30 april 2011

Reageren op dit commentaar

hé mcjaco heb het nog even berekend met oktober van dit jaar...de logica zelve zegt dat je vijf zaterdagen/zondagen en maandagen hebt vanaf dat de eerste van de maand op een zaterdag valt. Dit jaar dus met 1 oktober de volgende keer is dit in 2016 vermits we in een periode van twee schrikkeljaren komen dus reeds na 5 jaar

Maar ik zie nu wel dat ook die 823 in die zin een betekenis kunnen hebben in een andere redenering. Er zijn zeven dagen in de week dus normaal gezien waarin steeds minstens één schrikkeljaar valt zou je kunnen stellen dat je om de 8 jaar de 1e op éénzelfde dag valt als de eerste net na een schrikkeljaar valt en je het jaar zelf meetelt. Als het jaar begint als schrikkeljaar heb je 6 jaar tussentijd nodig, als er twee binnen vallen slechts 5 jaar
8-2=6 8-3=5 dus in die zin kun je 823 wel een betekenis geven die ermee te maken heeft.

grtjs en prettig weekend :-)

Gepost door: life angel | 30 april 2011

Reageren op dit commentaar

Hey Life Angel,
een waardevolle bemerking, ik ben mijn bericht dan ook begonnen met de vermelding "vandaag in mijn mail-box" en ik heb dit niet zelf eens herberekend, my mistake, sorry. Maar waar ik niet meer aan kan twijfelen is het energetische aspect van getallen, kleuren, enz. Dat "niet meer kunnen twijfelen", heeft heel veel met "ervaren van" te maken. Ook dat is uiteraard niet voor iedereen hetzelfde.

Dank voor je inbreng, prettig weekend nog.

Gepost door: McJaco | 30 april 2011

Reageren op dit commentaar

mijn redenering i.v.m. 823 is wel niet helemaal wetenschappelijk correct maar eerder spielerei

fijne zondag verder

Gepost door: life angel | 01 mei 2011

Reageren op dit commentaar

wat je spielerei met verjaardagen betreft kun je evenzeer stellen dat volgend jaar ook een speciaal jaar is want als je hetzelfde toepast krijg je het steeds in spiegelbeeld 2112 is steeds de uitkomst

Met betrekking 5 zaterdagen/5 zondagen/5 maandagen zit het toch complexer in elkaar. Maar aan één voorwaarde moet alvast voldaan zijn namelijk dat het een maand van 31 dagen moet zijn. Zag net dat in 2010 mei hiervoor in aanmerking kwam maar als je gaat tellen het pas in 2021 terug aan de voorwaarden voldoet dus pas na 11 jaar waar het voor oktober reeds in 2016 terug van toepassing is. Augustus voldeed in 2009 en volgende keer in 2015 = na 6 jaar. Dus reeds 3 verschillen na 5 jaar na 6 jaar en na 11 jaar... maar 5+6= 11 ook weer. ? Is er nog een vierde mogelijkheid of blijft het bij deze 3 ???

Gepost door: Life angel | 02 mei 2011

Reageren op dit commentaar

Hoi Life Angel (mooie nickname trouwens)
Of er nog meer mogelijkheden zijn ivm 'tellingen' van data, weet ik niet; zoals je aangeeft, een aantal van deze dingen blijken nogal eens complex in elkaar te zitten. Numerologie boeit mij nog steeds, maar ik wil deze gegevenheden ook niet meer belangrijk maken dan ze in een mensenleven echt zijn, bv één van de verschillende invalshoeken om iets of iemand te "verkennen"; voor een deel is het ook zoals je het noemt "spielerei", en dat mag af en toe wel eens.

Grts, Mc J

Gepost door: McJaco | 03 mei 2011

Reageren op dit commentaar

Nou MCJ, weet je. uiteindelijk gaat het er allemaal alleen maar om dat je gelukkig bent. ;)
En spielerei ja, das soms echt nodig hè.

Gepost door: danique | 03 mei 2011

Reageren op dit commentaar

Hé dag Mc Jaco ben nog wat verder gaan bladeren in je blog en je hebt een zeer wijze en interessante blog.

Me ook weer wat verder verdiept in het bijzondere van het 11 jaar en die mails van zaterdagen/zondagen en maandagen.

Het klopt dus inderdaad dat er slechts drie cyclussen zijn 6 jaar 5 jaar of 11 jaar. Maar er is nog iets bijzonders 1 oktober 2011 valt dus in dergelijke cyclus en tot 2044 valt 1 oktober telkens al zeker met 11 jaar verschil op een zaterdag zo ook in 2022 - 2033 -2044. In 2044 stopt die cyclus van 11 jaar dan weer omdat dit een schrikkeljaar is en je daardoor eerst een cyclus van 6 jaar hebt gevolgd door één van elf en gaat het niet meer om verder te tellen met 11 jaar.Het gaat dus hier maar op voor een cyclus van 4 periodes van 11 jaar vanaf dan val je in een periode van 6 - 11 - 6 en is de 11 reeks doorbroken.

prettig weekend

Gepost door: life angel | 06 mei 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.