24 maart 2011

Enkele illustraties ivm post "nieuwe site"

Blijkbaar heeft enkel de mensheid het moeilijk met een andere "vacht"-kleur 

black & white

_____________________________________________________________________________________________

Als we elkaars "geluiden" niet zomaar kunnen begrijpen, wil dat nog niet zeggen dat we geen contact en communicatie kunnen hebben met elkaar.

universele taal

20:36 Gepost door McJaco in Informatief, Psycho Filosofie | Commentaren (0) |  Print

Nieuwe site

In de linkerkolom is een linkafbeelding bijgeplaatst naar een nieuwe site. Je kan deze site zien als een vervolg op de site "Mysteries v h Leven"; maar de teksten staan even goed op zichzelf.

Titel van deze nieuwe tekstbundel: DE EVIDENTIES VAN LEVEN EN MENS ZIJN.

Ter illustratie een kort overzicht van het onderwerp en de thema's:

Het Hier & Nu of het NU moment

 

   Loslaten

   Relativeren

   Spiegel Wijsheid 

   Invalshoeken 

   Subtiele Nuances

 

Het "Niet vervloeien"of  de Kunst van Aanwezig Zijn

20:12 Gepost door McJaco in Algemeen, Informatief | Commentaren (0) |  Print

16 maart 2011

Woordspeling: Alleen

Alleen heeft als eerste invulling dikwijls: eenzaam. Alleen heeft natuurlijk iets te maken met "eenling" en dat is niet de gemakkelijkste weg in het leven.

TIPI 20.jpgOp een ander niveau krijg je een heel andere energie: AL en EEN; het AL dat door één wezen stroomt. De Eenheid van alles, de Energie in alles. Uiteindelijk is dit van toepassing voor ieder mens, maar de intensiteit is niet voor ieder dezelfde. Bij een aantal mensen stroomt Alles in een sterk geconcentreerde vorm en/of dosis. Die personen moeten, meer als de gemiddelde mens (wat tot nu toe 'gemiddeld' is) hier mee leren omgaan, vertrouwd mee worden, vooraleer ze dit gegeven echt kunnen benutten.

Nog een andere benadering is als je het woord letterlijk splitst: AL-LEEN; we krijgen Alles in Leen, we mogen alles van de aarde, van het universum, gebruiken, benutten... maar het is niet de eigendom van één individu of een bepaalde groep mensen. We lenen alle levensbronnen en energieën, zolang ons leven hier op aarde duurt.