25 januari 2011

Spiegelen, Reflectie of Illusie?

Het is hier reeds meer aan bod gekomen, het Spiegelen en het gebruik van verschillende Invalshoeken kunnen (o.a.) wegwijzers zijn; het kan wijze informatie verschaffen, ...

Spiegel 1 Madon & Child Land-beeldfo.jpg

Bovenstaande foto toont een rotsformatie, met een sobere begroeïng van wat bomen. Deze rotsformatie is deels aan een rivier gelegen. Het water weerspiegelt de rotsen. Dat geeft dan het volgende beeld:

Spiegel 2 Rots Madon & Child 00.jpg

Om het helemaal te duiden draai ik de foto 90° (dus een andere invalshoek) en dan krijg je dit:

Spiegel Madon & Child 90° draaien.jpg

We kunnen alles altijd "toeval" noemen, maar dan nog: iets valt jou toe... we kunnen ook met een open nieuwsgierigheid aanschouwen, ontdekken...
Het 'geheim' van de Spiegels laat ons vele wonderen van het leven zien... als we dit willen en wensen.

22:58 Gepost door McJaco in Psycho Filosofie | Commentaren (2) |  Print

Love & Hate

CAYIFCUC.jpg

De uitdrukking "liefde en haat liggen vlak langs elkaar", of wanneer een relatie eenzijdig wordt stop gezet, zeg maar een breuk: "het zou gemakkelijker zijn als ik niets meer voor hem/haar zou voelen"... is algemeen veel voorkomend, maar is dat zo en is het dat wat we willen?

Het lijkt zo, het wordt aanvankelijk dikwijls zo ervaren. Het is echter een gevoel van het eerste moment, een gevoel aan de oppervlakte.

Empathie, Mededogen, ... , Liefde, zijn vermogens (een potentiële aanleg), dus eigenlijk energiebronnen. Wanneer we binnen een bepaalde situatie wensen om bepaalde gevoelens niet meer te ervaren, dan wensen we eigenlijk dat een vermogen in onszelf "dood" zou gaan.
De betreffende energiebron willen we blijkbaar laten opdrogen of uitdoven.

Water bron.jpg

 

Opdrogen: Water, lest onze dorst en reinigt (wassen)

Water verwijst naar ons Gevoelsleven

 

vuurHART.jpg

 

Uitdoven: Vuur geeft ons warmte en reinigt (ontsmetten)

Vuur verwijst naar onze Passie(s)

 

 

  

In plaats van onze innerlijke vermogens te verdringen (doden) is er ook de mogelijkheid, wanneer de vorm ontbreekt, ze te transformeren, te verheffen. Zo kan de energie blijven stromen, we zullen dan (bv bij een relationele breuk) ook niet "totaal onderuit gaan" of iets dergelijks. (we zullen niet verdrinken of opbranden).

Zal je dan geen verdriet hebben bij een afscheid (in welke vorm dan ook)? JA, heel zeker, maar als verdriet aanvaard kan worden als één aspect van het (menselijk) leven, beleven we dit, verwerken we dit en gaat dit voorbij om plaats te maken voor andere belevingen (en gevoelens); elke ervaring is een kans om te groeien, iets te leren... wijsheid opbouwen die het je nadien gemakkelijker kan maken, en ook, wijsheid die je in staat stelt om voor anderen met eenzelfde ervaring een wegwijzer te zijn... en dit vind ik nog steeds een heel mooi gegeven in het leven.

17:33 Gepost door McJaco in Psycho Filosofie | Commentaren (0) |  Print

13 januari 2011

Spelende gedachte met een letter

H van Heimwee

Hersenen en Hart,
Heilige centra; samen brengen zij Hemel op aarde.

Zo ontstaat Heelheid en Helen, Herstellen

Zo ontstaat het zuivere Helpen

21:37 Gepost door McJaco in De Woordenfluisteraar | Commentaren (3) |  Print

11 januari 2011

Mensen of Engelen?

myphoto Roos Engel-Mens.jpg

 

13:07 Gepost door McJaco in Algemeen | Commentaren (0) |  Print