06 januari 2011

Principe versus Regels

Deze posts is geïnspireerd door een boek van Eddy Modde over paarden, in het bijzonder het trailer-laden. Hoe langer hoe meer stel ik vast hoe de verschillende "domeinen"  uiteindelijk op dezelfde principes steunen.

Regels worden verzonnen en zijn meestal ter symptoom bestrijding. Als je de regels overtreedt, loop je een risico. Degene(n) die de regel(s) opstelde heeft (hebben) namelijk ook gevolgen verzonnen in de vorm van 'straf'. Maar het nodigt tegelijk uit om er gewoon maar voor te zorgen dat je niet betrapt wordt en er mee weg kunt komen, als je dat zou willen.


Principes zijn natuurwetten. Als je ze niet eert, zijn er natuurlijke wetten die, zonder uitzondering, je zullen tegenwerken. Dus hier lukt het nooit om er mee weg te komen. Op zijn minst zal altijd het "actie – reactie" principe zich laten voelen… Principes doen niet aan symptoom bestrijding, ze ondersteunen dat wat nodig is om de levensenergie stromend te houden. Principes zijn dan ook niet door mensen opgesteld (regels en maatschappelijke wetten dus wel) en tonen meteen dat wij deel zijn van een groter geheel...
 

 

 

19:02 Gepost door McJaco in Psycho Filosofie | Commentaren (2) |  Print

Commentaren

Mijn principe...:)

Gepost door: danique | 07 januari 2011

Reageren op dit commentaar

Very clever Danique,

L' Grts

Gepost door: McJaco | 07 januari 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.