01 december 2010

Geluk

Pluk je geluk ... 

Het is allicht van alle tijden, de zoektocht van mensen naar “het geluk”. Gaandeweg is daarbij heel wat wetenschappelijk onderbouwd onderzoek gekomen. Tegenwoordig komt er vanuit verschillende hoeken info, advies, begeleiding, enz. de één al maar gefundeerd dan de ander. De correlatie tussen gezondheid en 'zich gelukkig voelen' moet al lang niet meer bewezen worden; vandaar dat één van de ziekteverzekeringsmaatschappijen (de CM) volgend jaar een campagne start, met de naam “Pluk je Geluk”. De analogie met Carpe Diem is duidelijk.
Carpe Diem, Pluk de dag, is een metafoor om mensen aan te sporen van elke dag te genieten, hetgeen uiteraard ook weer bijdraagt tot het algemeen gelukkig zijn.

Trimbos instituut.jpg
Het Trimbos instituut, dat vooral bezig is met geestelijke gezondheid en rehabilitatie, heeft de 'zeven principes van geluk' uitgewerkt, en dit vormt de basis van het CM geluksplan.

 

 Bron: CM i.s.m. Trimbos Instituut – bewerking McJ

Vanaf februari 2011 kan je terecht op -  www.plukjegeluk.be  - voor de online ‘Pluk je geluk’ coach.  

Toelichting i.v.m. dit initiatief volgt nog.

19:39 Gepost door McJaco in Algemeen | Commentaren (2) |  Print

Commentaren

Men kan een ander wel gelukkig maken, maar via een Trimboslijstje lijkt me dat toch vrijwel onmogelijk en is ook niet een kerntaak van zo'n instituut. Toe, maak me gelukkig, maar wel volgens 7 principes, haha.

Dank voor je reactie bij mij net.
Liefs

Gepost door: danique | 01 december 2010

Reageren op dit commentaar

Hey Danique,
je hebt hier zeker een punt. Mede vandaar dat ik onderaan die post vermeld heb dat er een toelichting zal volgen. Wat ik voor nu al even wil overbrengen is, dat dit initiatief een ondersteuning kan geven (voor wie het nodig zou hebben) ivm: "wat kan ik zelf bijdragen om mijn geluk op peil te houden". En vooral daar wil ik in de toelichting de nadruk op leggen; hoe minder afhankelijk worden van anderen en van omstandigheden om levensgeluk blijvend te ervaren. (de rest volgt in een toelichting)

Warm greets

Gepost door: McJaco | 02 december 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.