20 november 2010

Leef wat je zegt, zeg wat je leeft

"Leef wat je zegt, zeg wat je leeft" is een uitdrukking, in de eerste plaats bedoeld als inspiratie. Het is zeker geen dwingend principe dat ons nog maar eens zou aanzetten om te streven naar perfectie. (een perfectie die op aarde toch niet kan bestaan)
Deze uitdrukking gaat wel over authentiek zijn. Authenticiteit betekent hier niet meer dan zoveel mogelijk (durven te) zijn wie je werkelijk bent. Deze uitdrukking draagt ook een uitnodiging in zich om nog meer bewust te gaan leven, en dus:
Niet meer proberen te worden wie je zou willen zijn of wie je denkt te moeten zijn, maar zijn wie je echt bent. Niet meer beantwoorden aan een beeld (imago), aan een bepaalde norm, die dikwijls ontstaan vanuit moraliserend - en Ego denken, die op hun beurt gevoed worden door angst om "niet mee te tellen", niet goed genoeg te zijn, niets te betekenen (in de samenleving), enz.

 

DroomNietJeHeleLevenMaarLeefJeDr-1.jpg

Leven in overeenstemming met wie je van "nature" bent, geeft je leven kleur, doet je openbloeien, en dat wordt vanzelf zichtbaar, hoorbaar, voelbaar... dan leef je wat je zegt en zeg je wat je leeft.

11:44 Gepost door McJaco in Psycho Filosofie | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.