20 oktober 2010

Uniciteit

Leven heeft zo zijn wetmatigheden, vele mensen hebben doorheen de tijd verschillende items hiervan verwoord, enkele ter illustratie:
- Het verleden kunnen we niet veranderen, maar onze gedachten over datzelfde verleden kunnen we wel veranderen. (Vrije interpretatie naar Louise Hay)
- Om het leven dat op ons wacht te kunnen omhelzen, zullen we het leven dat we hebben gepland, moeten loslaten. (Joseph Campbell)
- Vergeet wie je dacht te zijn, en accepteer wie je bent. (Dalai Lama)
- Als je zou doen wat je werkelijk zou willen, wat zou je dan anders doen? (Alan Cohen)

Vele van deze wijsheden berusten uiteindelijk op één en hetzelfde fundament. Het leven daagt ons uit om te ontdekken wie wij in wezen zijn, te beginnen met ieders uniciteit. Het unieke, samen met het gemeenschappelijke, zijn twee belangrijke ingrediënten van ieders constitutie. Met deze constitutie ‘moet’ ieder mens zijn/haar leven beleven. Durf jij erin geloven dat jouw constitutie goed is zoals ze is, en evenwaardig is aan om het even welke andere mens en persoon?
Wordt en wees wie je bent en niet wie je verlangt te zijn of wie je zou behoren te zijn. Hier liggen de wortels van het geluksgevoel. Zijn wie je in wezen bent leidt altijd tot een vervuld leven, een leven waarbij je steeds je hoofd rechtop houdt zonder moeite.

Voor de wereld ben jij misschien slechts één persoon,
maar voor één persoon ben jij misschien juist de hele wereld…

00:49 Gepost door McJaco in Psycho Filosofie | Commentaren (1) |  Print

Commentaren

Jezelf ontdekken, het moeilijkste wat er is.
Maar ook 1 van de leukste.
En over het verleden heb ik zo iets geleerd:
Nooit een fout, altijd een les :)

Grtjs

Gepost door: Fairytalegirl | 20 oktober 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.