15 augustus 2010

Numerologie - een verkenning

                                           Numerologie - Getallenhoroscoop 
 
Numerologie 4.jpgAlgemene toelichting 

Evenals bijv. de astrologie, is de Numerologie een wetenschap, die ons meer over onszelf of over anderen kan vertellen. Numerologie (getallenleer) is de kennis der getallen of vibraties en werd reeds eeuwen geleden door grote wijsgeren toegepast. Volgens hen heeft alles een trillingsgetal.

 Ook de Numerologie is op feiten gebaseerd. Is het toeval, dat wij op een bepaalde dag, een bepaald uur en een bepaalde minuut zijn geboren. Is onze naam toeval? Moeten wij niet een aantal belangrijke lessen leren in ons leven of bepaalde opdrachten uitvoeren? Of is toch alles toeval? Dit leven, niet meer en niet minder, en dat was het? 

Numerologie kan een analyse van je karakter geven en kan trachten een antwoord te geven op de aloude vraag "wie ben ik". De numerologie kan ons in staat stellen voldoende objectief en onbevooroordeeld een blik te werpen op onszelf en kan aangeboren talenten en mogelijkheden ontdekken. Wij kunnen niet alleen onze capaciteiten ontdekken, hoe we onze bestemming kunnen vervullen, maar wij kunnen ook onze beperkingen achterhalen en waar die liggen. De informatie over jezelf en anderen is gebaseerd op het berekenen van de juiste getallen.

Er is geen langdurige studie of een bepaalde begaafdheid voor nodig. Een goed boek of cursus en je kunt aan de slag. Het boek hier afgebeeld is in die zin een aanrader; Num - Kathleen Roqeumore.jpgNumerologie volgens een model uitgewerkt door Kathleen Roquemore. Het is een toegankelijk boek dat tegelijk zeer uitgebreid is.
 

Een getallenhoroscoop is dus één van de vele invalshoeken om een mens beter te leren kennen. Vooraleer aan Numerologie te beginnen enkele bedenkingen die volgens mij van wezenlijk belang zijn: We mogen onszelf en anderen niet vastpinnen aan een horoscoop of soortgelijke 'omschrijvingen'; geen enkel wezen  mogen we reduceren tot een beeld, elk wezen is veel meer dan een beeld en draagt een mysterie in zich. Numerologie is dan ook bedoeld om -onszelf en anderen trachten beter te leren begrijpen – en als hulpmiddel bij het navigeren in ons leven.
Het is daarbij een feit dat in de numerologie de termen niet gestandaardiseerd zijn, evenmin als in de astrologie. Een auteur kan een getal als X omschrijven, terwijl zijn concurrent dit getal als Y heeft genoemd. (om zo juist mogelijk te werken gebruik ik daarom omschrijvingen van tenminste 3 verschillende auteurs)

Enkele Links:

1] Numerologie 3.jpgJe kan ook via de Link  Numerologie van "ANKHconsult" al heel wat uitzoeken.
(link ANKH consult)

 
2]  Uitgebreide info en mogelijkheid om praktisch gerichte theorie te downloaden via een link op site "McJaco's World"  Numerologie 2.jpg

 

 

(klik op afbeelding)


3]  Numerologie theorie &  'Hoe zelf een betrouwbare getallenhoroscoop berekenen', via website "Mysteries vh Leven".
Numerologie (banner).jpg                            

(klik op afbeelding)

14:00 Gepost door McJaco in Informatief | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.