28 juli 2010

Evolutie-Wetten ook voor Sky-Blogland

Dit is mijn eerste post op het vernieuwde Blog-platform.


Wanneer ik reacties van vele bloggers lees van de voorbije weken is er nogal veel deining geweest, woelige emoties, enz. Ik wil bij deze situatie eens even proberen stil te staan in dezelfde sfeer/geest als deze blog.


Veranderingen zijn een tastbare en zichtbare vorm van evolutie. De aarde en zijn bewoners hebben een sterk behoudsgezind aspect in zich. Dat heeft oorspronkelijk met veilig <> onveilig te maken, zeg maar overlevingsmechanismen. Op een ander niveau zorgt dit mechanisme er ook voor dat er voldoende aanpassingsvermogen aanwezig is om elke verandering aan te kunnen. (is fundamenteel weer = overleven)

Maar de mens heeft ook een beZIELing. Hier ontstaat een drang om te scheppen, te creëren; grenzen proberen te verleggen... Dit geeft een spanningsveld, de Geest overvraagt als het ware de Materie. Het behoudende is de materiële pool, het scheppende (creatieve, vernieuwende,...) is de abstracte pool van de Geest (of geesteskracht).

Evolutie is er ALTIJD, OVERAL en VOOR IEDEREEN, dit is één van de wetten die bij het leven horen. Misschien is hier de uitdaging om dit soort wetten in "kleinere" dagelijkse aangelegenheden te kunnen aanvaarden en te integreren, zowel op Wezenlijk niveau als in onze persoonlijkheid?

23:29 Gepost door McJaco in Algemeen | Commentaren (1) |  Print

Commentaren

test 2

Gepost door: Dennis van Skynet Blogs | 10 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.