09 maart 2010

Beïnvloeding

Beïnvloeding

Vanuit een wetenschappelijk programma.

De invloed van parasieten, zelfs tot in het gedrag van de drager van die parasiet. Toxoplasmose is een zeer verspreide parasiet, veel mensen zijn ooit besmet geweest (men test dit ook altijd bij zwangerschappen) Nu blijkt dat deze besmetting zonder nog ziek te worden levenslang is én dat dit ding ons gedrag beïnvloedt, zo worden de reactietijden langer...

Voor mij was dit nog maar eens een illustratie ter bevestiging: er is nog zoveel dat we niet kennen, dat we niet weten, maar dat ondertussen wel zijn invloed en effecten heeft. Deze gedachtegang kan eventueel tot angst leiden maar:

1. Alles heeft op zijn plaats een functie, een bijdrage in een groter geheel; stoffen die toxisch zijn, zelfs tot op dodelijk niveau, blijken na "bewerking" (bv verdunning) een geneesmiddel te zijn... 

2. Dit is van toepassing op alle stralingsniveaus; er is dus ook op het wezens- en zielenniveau nog heel wat te ontdekken, en deze aspecten komen vanuit de eeuwigheid en zijn dus nog "anders" dan een aards gegeven dat zijn invloed heeft.

Voor mij geeft dit uiteindelijk iets dat tot rust leidt, want al te vaak denken / voelen we ons verantwoordelijk voor van alles en nog wat, het is een doorgetrokken beleving van de simpele vergelijking met de kapitein (ego) van de olietanker op de oceaan, hij moet niet met roeispanen beginnen peddelen... het uit handen geven, in vertrouwen dat we elk een deeltje zijn van iets groter, klein en toch zeer uniek, eenmalig, zo is er nooit één geweest én zo zal er nooit nog één komen. Dat maakt ieder wezen zo waardevol.

Tot slot een veelzeggende uitspraak: Je kan niet, Niet beïnvloeden.

08:34 Gepost door McJaco in Psycho Filosofie | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.