15 mei 2006

Obstakels in ons leven, gewoon pech of ...?

De Levensreis en zijn obstakels.

Het ene levensverhaal is het andere niet... een aantal mensen lijken bijzonder dikwijls ‘meevallers’ te mogen ervaren, voor anderen is er veel ‘kommer en kwel’ ... een kleine overweging voor die mensen die veel met tegenslagen, mislukkingen en lijden te maken hebben. Mijn persoonlijk levensverhaal zal (voor degenen die het kennen) veelal in die laatste categorie geplaatst worden; en toch, ervaringen zijn een belangrijk element in onze ‘vorming’, wie en wat we worden. We worden als het ware ‘gekneed’ met de bedoeling te worden (= groeien) tot wie we werkelijk zijn, en dan zo in het leven te staan. (= tot bloei komen en vrucht dragen) De weg die we gaan, al wat er tijdens onze reis gebeurt, vormt een belangrijke bijdrage in ons groeiproces. Onze houding ertegenover, de bereidheid het te aanvaarden en te integreren, ofwel het afwijzen en ons hardnekkig verzetten, bepaald veel (maar niet alles!) welk effect een gebeurtenis op ons heeft, hoe wij alles beleven en voelen…

11:15 Gepost door McJaco in Psycho Filosofie | Commentaren (1) |  Print

Commentaren

Vriend. Ik kom later uitgebreider lezen. Er is bij mij nog ontevredenheid over het vrij kunnen leven, en op welke wijze ik dat zou willen. Groeten enscho.
Als je alle aannames loslaat kon je kiezen wie je wilt zijn. Dat is een groot probleem voor mij, terwijl ik wel dankbaar ben dat ik er nog ben.

Gepost door: enscho | 18 mei 2006

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.